Site Loader

Waarom is het Belangrijk om Gordijnen Correct Op te Meten?

Gordijnen opmeten is een kunst die vaak over het hoofd wordt gezien. Goed opgemeten gordijnen zorgen niet alleen voor een prachtige esthetische uitstraling maar ook voor de functionaliteit. Hier is waarom het essentieel is om je gordijnmaten correct te bepalen.

Stap 1: Het Verzamelen van de Benodigde Materialen

Begin altijd voorbereid. Zorg dat je een meetlint, potlood, papier en, afhankelijk van de hoogte van je ramen of deuren, een ladder bij de hand hebt. Zo kun je nauwkeurige metingen verrichten zonder onderbrekingen.

Stap 2: Het Meten van de Breedte van het Raam of Deurkozijn

De breedte is cruciaal. Begin aan de ene kant van het raam- of deurkozijn en meet tot de andere kant. Houd rekening met eventuele extra breedte die je wilt voor overlap of stijl.

Lees ook:  Industriële make-over met baksteen en metaal: de toekomst maken

Stap 3: Het Meten van de Hoogte van het Raam of Deurkozijn

Bij het meten van de hoogte, start je vanaf de bovenkant van het kozijn en meet je tot de vloer of vensterbank, afhankelijk van hoe lang je wilt dat je gordijnen zijn.

Stap 4: Het Bepalen van de Overlaps en Plooien voor een Mooie Afwerking

Voor een professionele uitstraling is het belangrijk om te weten hoeveel overlap en plooien je wilt. Overlap zorgt ervoor dat er geen licht tussen de gordijnen doorschijnt, terwijl plooien bijdragen aan de algehele esthetiek en het draperen van de gordijnen.

Stap 5: Het Kiezen van het Juiste Type en Ontwerp Gordijnen voor jouw Ruimte

Niet alle gordijnen zijn hetzelfde. Sommige zijn transparant, andere verduisterend. Sommige zijn effen, terwijl andere patronen hebben. Denk na over wat het beste past bij jouw interieur en de functionaliteit die je nodig hebt.

Volg deze Gids en Meet Gordijnen als een Professional!

Het opmeten van gordijnen hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Door deze stap-voor-stap gids te volgen, kun je met vertrouwen meten en ervoor zorgen dat je gordijnen zoals raamdecoratie er uitzien alsof ze door een professional zijn geïnstalleerd.

Benjamin